top of page
logo full.png
6m_edited_edited.jpg

        Földközeli távérzékelési adatok gyűjtése,  elemzése és kapcsolódó tanácsadási  szolgál-    tatások nyújtása VP2-4.1.8-21                    projektekhez

PRECÍZIÓS MEZŐGAZDASÁG

A JÖVŐ ELVÁRÁSA

Cégünk a legmodernebb drón alapú adatgyűjtő technológiák révén olyan légifelvételeket, domborzati és digitális térképeket szolgáltat a szántóföldi növénytermesztés, a gyümölcstermesztés, a kertészet és az erdőgazdálkodás számára, mellyel a gazdálkodás biztonságosabbá tehető és a ráfordítások optimalizálhatók.

Anchor 1
global.png
ADATGYŰJTÉS

 

 

Repülés végrehajtása a mezőgazdasági terület fölött.  Nagy felbontású multispektrális (valós színes, közeli infravörös) felvételek készítése.

service.png
FELDOLGOZÁS, ELEMZÉS

 

 

Digitális térképek készítése a légifelvételek alapján. A mezőgazdaság számára az egyik legfontosabb az NDVI elemzés, mely alkalmas a növények általános egészségi állapotának felmérésére.

consulting.png
TANÁCSADÁS

 

 

Az elemzés által nyert információk alapján a művelésbe való beavatkozás módjának, helyének és idejének meghatározása a terület adottságainak (faj, talaj, művelés, stb.) figyelembe vételével.

DSCN0695.JPG

"a megfelelő beavatkozás a  megfelelő helyen
és a megfelelő időben"

(Gebbers & Adamchuk, 2010)

A légifelvételek alkalmazása a mezőgazdaságban nem számít újdonságnak. Több mint egy évtizede alkalmaznak műholdakat a nagy kiterjedésű szántóföldek és erdők vizsgálatára. Drónok használatával cégünk egy új szintre emeli a pontosságot és rugalmasságot az ágazatban. A drónok igény szerint repülhetnek, nem kell várni a műholdak, hagyományos repülőgépek rendelkezésre állására vagy kitűnő időjárási feltételekre és költségük elhanyagolható a korábbi módszerekhez képest.

A vegetációs index 
(NDVI) alkalmazásai

  • növények egészségi állapotának felmérése

  • műtrágyázás optimalizálás

  • növénykórtani vizsgálatok

  • gyom és kártevő elemzés

  • művelési terv kidolgozás

  • betakarítás tervezés

ndvi (1).png

Kevesebb műtrágya, növényvédőszer, öntözővíz

A drón alapú precíziós mezőgazdasági művelés eredménye a helyspecifikus beavatkozások révén a felhasznált anyagok kisebb mennyiségében nyilvánul meg. 

kukoricás_1080.jpg
Anchor 2

Rólunk

Cégünk közel tíz éve foglalkozik drón technológiák fejlesztésével és értékesítésével kifejezetten a mezőgazdasághoz kapcsolódóan.

 

Ügyfeleink - a vállalkozások mellett számos egyetem, kutatóhely, nemzetközi szervezet - már a világ több mint 70 országából elégedettséggel használják termékeinket, megoldásainkat.

 

Célunk, hogy a legújabb technológiákat felhasználóbarát módon és kedvező ár mellett juttassuk el a mezőgazdasággal foglalkozó ügyfelek részére.

yuneec3s.png

Kapcsolat

Tel: +36 20 661 8131

Üzenetét megkaptuk.

Anchor 3
bottom of page